Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Poradniki i przewodniki
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
BD40 (Suwalska 11)
(1)
W29 (Rembielińska 6a)
(1)
W60 (Krasnobrodzka 11)
(1)
W64 (Radzymińska 121)
(2)
WP130 (św. Wincentego 85)
(2)
Autor
Dzieniszewski Jan (1934- )
(5)
Rychlik Ewa
(4)
Wolnicka Katarzyna
(4)
Jarosz Mirosław
(3)
Respondek Wioleta
(3)
Jarosz Mirosław (1957- )
(2)
Cichocka Aleksandra
(1)
Jarosz Mirosław Jerzy
(1)
Kłosiewicz-Latoszek Longina
(1)
Respondek Wioletta
(1)
Tarszewska Anna
(1)
Traczyk Iwona
(1)
Wierzejewska Regina
(1)
Wierzejska Regina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Aktywność fizyczna
(1)
Celiakia
(1)
Cukrzyca
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Gazy jelitowe
(1)
Jelito drażliwe
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Odżywianie
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Trzustka
(1)
Układ trawienny
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(4)
Poradnik
(3)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Bibliografia na stronie 105.
Celiakia może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 8593 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Bibliografia strony 184-[185].
Cukrzyca jest jedną z najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych. W Polsce choruje na nią około 2 mln osób. Na jej powstawanie i leczenie mają ogromny wpływ dieta i styl życia. Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia tej choroby, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych u chorych na cukrzycę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 8591 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Bibliografia strony 100-101.
Powtarzające się, uporczywe dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, biegunki lub zaparcia, nie zawsze muszą być objawem groźnej choroby. Mogą one towarzyszyć schorzeniu zwanemu zespołem jelita nadwrażliwego lub jelitem drażliwym. W powstawaniu i leczeniu tego schorzenia znaczącą rolę odgrywają zarówno czynniki żywieniowe, jak i psychiczne. W tym poradniku Czytelnik znajdzie wskazówki, jak zmienić tryb życia oraz dietę, co jeść, a jakich potraw unikać, żeby złagodzić uciążliwe objawy. W książce zawarto praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Bibliogr. s. 100-101.
Powtarzające się, uporczywe dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, biegunki lub zaparcia, nie zawsze muszą być objawem groźnej choroby. Mogą one towarzyszyć schorzeniu zwanemu zespołem jelita nadwrażliwego lub jelitem drażliwym. W powstawaniu i leczeniu tego schorzenia znaczącą rolę odgrywają zarówno czynniki żywieniowe, jak i psychiczne. W tym poradniku Czytelnik znajdzie wskazówki, jak zmienić tryb życia oraz dietę, co jeść, a jakich potraw unikać, żeby złagodzić uciążliwe objawy. W książce zawarto praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Na s. przytyt.: autorzy Jan Dzieniszewski, Mirosław Jarosz, Ewa Rychlik, Katarzyna Wolnicka.
Bibliogr. s. 157.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej